10 érv a Case IH Axial Flow kombájnok mellett

1. Aratási-cséplési technológiában szerzett tapasztalat

39 éve készült el az első Axial Flow kombájn, azóta az egyrotoros technológia folyamatosan csak fejlődött. A fejlett, mégis egyszerű kialakításnak köszönhetően hatékonyabb cséplést és jobb szemminőséget kínál, kevesebb meghibásodásra hajlamos alkatrésszel. A mai 140 és 240-es sorozat kombájnjai is követik a tradíciót, ám továbbfejlesztett rotor kialakítással rendelkeznek, melyet már európai betakarítási körülményekhez terveztek, hogy nagyobb hozamot érhessen el maximális mag- és szalmaminőség és minimális szemveszteség mellett.

2. Egyszerűen hatékony

A kombájnokban FPT Industriál által gyártott jól bevált motorok dolgoznak 312 LE-től 634 LE motorteljesítménnyel, optimális üzemanyag fogyasztással. Az opciós gumihevederes – csillapított vagy rugózott – járószerkezet a talajtaposási kár jelentős csökkentését célozza meg a nagy felfekvési felületetekkel. Különleges háromszög alakú kialakítása csökkenti a talajra nehezedő nyomást, és kíméli a gumihevedereket a közúton való vonulás közben is. A 90 fokban állítható szögű ürítőcsiga vég a még hatékonyabb betakarítást segíti és minimalizálja a szemveszteséget szeles időjárásnál is.

3. Interaktív aratás

Az AFS, a Case IH precíziós gazdálkodási rendszere több mint 2,5cm-es pontosságot kínáló technológia. Az AFS Connect szolgáltatással a teljes Case IH flotta nyomon követhető, helyzetük és működési adataik valós időben lekérdezhetőek.

4. Csak be kell ülni és aratni

Az Axial Flow kombájnok annyi órát aratnak naponta, amennyit csak lehetséges. A hosszú munkanapokon üdítő kényelmet jelent a kényelmes fülke. A Case IH intuitív kezelőszerveivel a munka egyszerűbb és kényelmesebb. A 6,3m2-es üvegfelület és az alacsony zajszint csupán a kezdet. Az AFS Pro 700 monitoron minden egység munkája nyomon követhető, ezen keresztül érhető el minden kezelendő funkció.

5. Otthon vagyunk minden terményben

Széles gyári adapter választék biztosítja, hogy minden terményhez megtalálja a megfelelőt. A 3050 vario gabona vágóasztal a kalászosokban dolgozik jól, a 3020 flexibilis vágóasztalt a hüvelyesek betakarítására tervezték. Emellett választhat még a 3000-es felszedő asztalok, 4000-es kukorica adapterek és a 3100-as, kereszt gumiszalagos asztalok között.

6. Verhetetlen szemminőség

A gyengéd „szem a szemen” történő cséplési alapelv érvényesítésével az Axial Flow kombájnok sokkal jobban teljesítenek a szemminőség terén a rázóládás kombájnoknál. A szóján végzett gyakorlati vizsgálati eredmények 97%-os csírázási arányt mutattak a betakarított szemeknél, valamint 0,08%-os tört szemet búza betakarításnál.

7. Kedvező üzemeltetési költségek

Minimális karbantartási idővel számoljon egy Axial Flow kombájn esetén, mely leginkább a szíjak és zsírzó pontok ellenőrzését jelenti. Az AF240 szériás kombájnok fokozatmentes rotor hajtása, illetve a hajtás továbbítása kardántengellyel lecsökkentette az ékszíjak számát. Összesen 6 ékszíj és 3 lánchajtás van ennek a szériának a 3 tagján. Kisebb esély a meghibásodásra, kisebb javítási és karbantartási költség, több munkára fordítható idő. Jól hangzik?

8. Dolgozhat éjjel-nappal

Aratási időben meghosszabbított nyitva tartással és aratási ügyelettel segítjük, hogy folyamatosan dolgozhasson. Erre az időszakra szélesebb és nagyobb volumenű raktárkészlettel készülünk a kopóalkatrészek esetén, az Agro-Békés Kft. szerviztechnikusai pedig a lehető legrövidebb időn belül a rendelkezésére állnak, ha mégis karbantartásra, javításra lenne szüksége.

9. Jól előkészített szalma

Bálázható minőségű szalmát rak rendre a Case IH Axial Flow kombájn család mindegyik tagja. Amennyiben a szalmát le kell szecskázni, a tökéletesen minőségben leszecskázott szalmát és pelyvát a terítő egység egyenletesen, vágóasztal szélességben szétteríti és megfelelő felszíntakarást hoz létre.

10. Magyarországon is bizonyított

Évről évre egyre több hazai termelő dönt az egyrotoros technológia, ezen belül is az Axial Flow kombájnok vásárlása mellett. Érdeklődjön az Agro-Békés Kft. értékesítőinél azon partnereinkről, akik az Axial Flow technológiáját választották, és tapasztalataikat szívesen megosztanák Önnel is.

A témához kapcsolódik:

kapcsolódó cikk

kapcsolódó cikk

kapcsolódó cikk

kapcsolódó cikk

kapcsolódó cikk

kapcsolódó cikk