SzárítóHívatlan téli társbérlők

agrarunio.hu :: Teendők, amikor a rágcsálók beköltöznek és kárt okoznak. Legalább egy-másfél hónapos kemény téli hidegre van szükség ahhoz, hogy a rágcsálók ne szaporodjanak túl a magtárakban, szárítókban és gépműhelyekben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Növényolaj-üzem, ahol a termény 100 százaléka hasznosul – VIDEÓ!

agroinform.hu :: A Seed-Imex Kft.-vel eddig vásárokon, a saját telephelyükön és egy új technológia beindításánál találkoztunk – most egy régi üzleti partnerhez látogatunk el, ahol referencia terményszárító és olajprés-üzem is működik.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Egy rendszerrel megoldódhat a tárolás és a szárítás problémája? – VIDEÓ!

agroinform.hu :: A Seed-Imex Kft. szakemberei olyan alacsony hőmérsékletű szárításra alkalmas terményszárító silórendszert vizsgálnak saját üzemi körülményeik között, amely lassú, ugyanakkor kíméletes szárításra képes – és amely egyúttal a tárolásikapacitás-hiányt is megoldhatja a gazdaságokban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A PETKUS szárító minden bizonnyal 40 év múlva is megállja a helyét

agraragazat.hu :: A PETKUS szárító minden bizonnyal 40 év múlva is megállja a helyét

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Holnaptól folytatódik a háztartási nagygépek cseréje!

agroinform.hu :: Újraindul az Otthon melege program novemberben, hétfőtől lehet pályázni hűtőgépek, fagyasztó készülékek, mosógépek, illetve mosó-szárítógépek cseréjére.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Terményszárítóra pedig szükség van!

agraragazat.hu :: Terményszárítóra pedig szükség van!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Milliókat érnek a percek, előzzük meg a szárítótüzet

magro.hu :: Az őszi időszakban a leggyakoribbak a tűzesetek a terményszárítókban, évente átlagosan több tucat helyen gyulladnak ki a hatalmas berendezések. Az idei szezon is veszélyesen alakul, a statisztikák szerint megszaporodnak az ilyen tűzesetek, ha csapadékos a nyár. A szárítótűz azonban megelőzhető, ebben segít a gazdáknak a katasztrófavédelem és egy magyar agrár startup, a Videokontroll.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Minden perc számít!

agraragazat.hu :: Minden perc számít! Az őszi időszakban a leggyakoribbak a tűzesetek a terményszárítókban, évente átlagosan több tucat helyen gyulladnak ki a hatalmas berendezések.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Precíziós szárítással a százmilliós tűzkárok is megelőzhetők

agroforum.hu :: Az őszi időszakban a leggyakoribbak a tűzesetek a terményszárítókban, évente átlagosan több tucat helyen gyulladnak ki a hatalmas berendezések. Az idei szezon is veszélyesen alakul, a statisztikák szerint megszaporodnak az ilyen tűzesetek, ha csapadékos a nyár. A szárítótűz azonban megelőzhető, ebben segít a gazdáknak a katasztrófavédelem és egy magyar agrár startup, a Videokontroll.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Rakodógépek, a magtár felelősei

agroinform.hu :: A betakarítás indulásával nemcsak a kombájnok, szállítójárművek kerülnek a középpontba, de megsokszorozódik a teleszkópos rakodók és a nagy teljesítményű, önjáró homlokrakodók feladata is a magtárakban és a szárítóknál. Most a nagyobb emelőképességű teleszkópgémes rakodók közül válogattunk apróhirdetéseink között.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Akár a foteljából is ellenőrizheti, hogy szárad a termény – ez a DryerDoctor

magro.hu :: A technológia fejlődése magával hozta a precíziós szárítás fogalmának létrejöttét is. Ilyen a komplex DryerDoctor szolgáltatás, ami a szemestermény-szárítók precíziós beüzemelésére kidolgozott komplex rendszer. A precíziós szárítással egyenletesebb terményminőség érhető el. Csökken az energiaköltség, miközben növekszik a szárítási folyamat hatékonysága.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Gyorsan megtérülő beruházás a precíziós szárítás - Különdíjas a DryerDoctor szolgáltatás

agroforum.hu :: A precíziós szárítás már nem ismeretlen fogalom az Agrofórum olvasói számára, hiszen mind honlapunkon, mind szaklapunkban többször is foglalkoztunk a témával és a szemestermény-szárítók felügyeleti rendszerével, a Videokontrollal.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


838-an összesen 38 milliárd forintot nyertek

magro.hu :: A támogatásoknak köszönhetően mintegy 38 milliárd forintot fordíthatnak mezőgazdasági terménytárolók, –szárítók és –tisztítók építésére és korszerűsítésére. A Miniszterelnökség első körben 838 mezőgazdasági termelő kérelmét támogatta.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Közel 40 milliárd terménytárolókra

magyarmezogazdasag.hu :: A Miniszterelnökség eddig 838 mezőgazdasági termelőnek 38 milliárd forint támogatást ítélt meg terménytárolók, -szárítók és -tisztítók építésére, korszerűsítésére.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


38 milliárd forint terménytárolók fejlesztésére

agroforum.hu :: A Miniszterelnökség első körben 838 mezőgazdasági termelő kérelmét támogatta, akik most mintegy 38 milliárd forintot fordíthatnak terménytárolók, –szárítók és –tisztítók építésére, korszerűsítésére.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook PETKUS szárítót avattak az IKR Agrárnál

agraragazat.hu :: PETKUS szárítót avattak az IKR Agrárnál Dinamikus fejlesztések és korrekt partnerség – e két fogalomban jelölte meg a legutóbbi IKR-rendezvényen a vállalat vezetője...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A községnek is ékessége az új PETKUS szárító és terménysiló

agraragazat.hu :: A községnek is ékessége az új PETKUS szárító és terménysiló A térségben komplex szárító- és tisztítóüzem hiányában a környék szántóföldinövény-termesztői csak jelentős...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Gőzerővel nyomul Andrej Babis a magyar agrárbizniszben

agrarszektor.hu :: Új szárítót épített szerencsi területi központjában az Andrej Babis cseh milliárdos üzletember tulajdonában lévő bábolnai IKR Agrár Kft., amely a második helyet foglalja el a hazai agrárintegrátori piacon a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó nádudvari KITE Zrt. mögött. Rövid időn belül ez volt a második kapacitásbővítés a cégnél, mivel az IKR Agrár nemrég Hajdúnánáson vett terménytárolót és terményszárítókat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Precíziós szárítás – a szárítóoptimalizálás hatása számokban

magro.hu :: Cikksorozatunkban már foglalkoztunk a precíziós szárítás feltételeivel, és a megvalósítás módjával. Most egy konkrét gabonaszárító optimalizálás előtti és utáni állapotának bemutatására van lehetőségünk az utolsó két szezon adatainak felhasználásával. A kukoricaszárítás során rögzített adatokat és az üzemeltetéssel kapcsolatos energiafelhasználási adatokat állítjuk szembe egymással az optimalizálás előtti és utáni állapotnak megfelelően. Az adatok ugyanabból a szárítóból származnak!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Uniós támogatással megújuló energiarendszert fejlesztenek a terményszárítókhoz

magyarmezogazdasag.hu :: A terményszárításhoz használható megújuló energiarendszert fejleszt több mint 1,34 milliárd forintból, nagyrészt pályázati támogatás segítségével a mezőgazdasági szolgáltatásokkal és kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó nyíregyházi Szuro-Trade Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A precíziós szárítás

agraragazat.hu :: A precíziós szárítás Elkezdődött a szárítási szezon, amikor is számos gazdaságban már élvezhetik a szárítón sikeresen végrehajtott optimalizálás előnyeit. A...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kiszárítósdi

mezohir.hu :: Tekintve a pályázati forrás kimerülését, a hazai terményszárítás sok új piaci belépőre számíthat a közeljövőben. Ezen gazdák nagy reményekkel vágnak neki a beruházásnak, abból kiindulva, hogy a több lábon állás segítheti a fennmaradást és a függetlenedést. A Takarék Agrár Központ szeretné mindenki figyelmét felhívni egy várható bizottsági rendeletmódosításra, ami akár veszélyeztetheti a dédelgetett álom megvalósulását. Ennek megfelelően szeretnénk körüljárni a terményszárítók helyzetét és kilátásait.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Teleszkópos rakodók, a magtárak mindenesei

agroinform.hu :: Az őszi betakarítási szezon beindulásával megszaporodott a munka a szárítóknál és a magtárakban, garatkiszolgálás, ki- és betárolás, számtalan feladat vár ilyenkor a rakodógépekre. Apróhirdetéseink között most a teleszkópos típusok közül válogattunk.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A szárítótűz elkerülhető, elmondjuk hogyan

magro.hu :: A szárítótűz természete címet is adhatnánk írásunknak, melyben egy megtörtént tűzeset valós eseményeit igyekeztünk rögzíteni, adatokkal, fotókkal bemutatni. Célunk érzékeltetni a felelősséget, ami a kezelők vállát nyomja. Ugyanis bármi történik, az ő felelősségük kerül előtérbe.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Hajdúságban erősített Andrej Babis magyar vezércége

agrarszektor.hu :: Terménytárolóval és terményszárítókkal bővítette kapacitásait a cseh Agrofert csoport tulajdonában lévő bábolnai IKR Agrár Kft. Az Andrej Babis üzletember-politikus érdekeltségébe tartozó magyar cég ma a második legnagyobb agrárintegrátor szervezetnek számít a hazai piacon a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő nádudvari KITE Zrt. mögött.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Ilyen egy szárítótűz testközelből

magro.hu :: A szárítótűz természete címet is adhatnánk írásunknak, melyben egy megtörtént tűzeset eseményeit igyekeztünk rögzíteni, adatokkal, fotókkal alátámasztva. Célunk érzékeltetni a felelősséget, ami a kezelők vállát nyomja. Ugyanis bármi történik, az ő felelősségük kerül előtérbe. A kezelő hibájából keletkezett a tűz! – hangzik el sokszor az igen kényelmesnek tűnő megállapítás, ami szinte bármikor kijelenthető, és nehéz megcáfolni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Gazdariport - Székesfehérváron az aszályra is a Väderstad a válasz

agroforum.hu :: Ha Székesfehérvárról a 81-es főúton kifele haladunk, már messziről látszik egy szárító, azon pedig a Väderstad logója egy hatalmas molinón. A látványos reklám természetesen nem véletlen, hiszen a város határában működő családi gazdaság a svéd eszközök magyarországi megjelenése óta használ piros-sárga gépeket. Tamási Péter és testvére az első Väderstad eszközüket egyéves fizetési haladékkal kapta meg, amit számos további svéd gép követett.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Amit a gabonaszárításról mindenkinek tudnia kell

magro.hu :: Elkezdődött a szárítási szezon, amikor is számos gazdaságban már élvezhetik a szárítón sikeresen végrehajtott optimalizálási folyamat előnyeit. A precíziós szárítás legfontosabb sarokköve, hogy a termény minőségének a megőrzését helyezzük a középpontba, ezzel is tiszteletben tartva a növénynemesítés és növénytermesztés eredményeit, valamint az állattenyésztés igényeit. A minőség megőrzése mellett igyekszünk a termény vízleadó képességét kíméletesen, de maximálisan kihasználni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Precíziós szárítás – A szárító optimalizálásának hatása számokban

agroforum.hu :: Egy szárítónak, illetve magának a szárítási folyamatnak az optimalizálása összetett feladat. De ennél többet is akarhatunk. A szárítás lehet precíziós is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Lehet csendes egy gabonaszárító?

agroforum.hu :: A National Machinery Show kiállítói mezőgép termékeiket általában a legnagyobb, a leggyorsabb vagy a technológiai szempontból legelőnyösebb jelzőkkel hirdetik. Az idei kiállításon az egyik gyártó a legcsendesebb jelzővel aratott sikert. A GSI Grain Systems új hordozható gabonaszárítója 50%-kal csendesebb, mint a hasonló berendezések.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Növényvédelmi előrejelzés: Itt a Medárd nap, de eső nélkül?

agroforum.hu :: Június legelső napjaiban az erős, meleg, szárító hatású szél volt a jellemző, ami a kiszáradt talajokat, a vízhiánytól szenvedő növényeket tovább szárította.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A szárítótűz megelőzhető!

magro.hu :: Ki hibáztatható tűz esetén? A műszaki vezető vagy a kezelő, vagy legtöbbször egyik sem? Gyakran halljuk egy-egy tűzesetet követően, hogy a szárítókezelő hibájaként róják fel, hogy felcsaptak a lángok a szárítóban. Csak ez az egy ok lehet? Ha nem derül fény a tűz keletkezésének valódi okára, a tűzveszélyt okozó és fokozó tényezőkre, a veszélyes helyzet újra és újra előállhat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Teljesen megújult a nyíregyházi Szuro-Trade Kft. terményszárítója

agroforum.hu :: Fejlesztette terményszárítási technológiáját a mezőgazdasági szolgáltatásokkal és kereskedelmi tevékenységgel foglalkozó Szuro-Trade Kft., a 403 millió forint értékű, részben a Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával megvalósult beruházást pénteken adták át Nyíregyházán.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Múlt és jelen a gabonaszárítók szolgálatában

agroinform.hu :: A tavaszi kalászosok, a cukorrépa és a zöldborsó nagy része már a földben van, nem sokára a kukorica vetése is megkezdődhet. Több csapadékra lenne szükség a vetéshez és az őszi vetésű növényeknek is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szárító beruházás rajt előtt!

magro.hu :: Energiatakarékos szárítóra vágyik? Vigyázzon, nem csak az ún. hővisszavezetés az energiatakarékos működés záloga. Szemléltetni is tudjuk, ha egymás mellé teszünk két különböző típusú szárítóra jellemző hőképet. Kíváncsi a különbségre? Tartson velünk a bemutatásban!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Idén már félmilliárdos eredményt terveznek Mezőhegyesen

magyarmezogazdasag.hu :: Több szálon zajlanak a tervezőmunkák a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságban, ahol adottak a stabil gazdálkodás feltételei. A lótenyésztés és idomítás mellett növénytermesztéssel és tejtermeléssel is foglalkoznak. Egy-két héten belül kiírják a közbeszerzést a szarvasmarhatelep rekonstrukciójára, valamint egy tisztító, szárító, takarmánykeverő és raktár funkciójú telep kialakítására is, amit 2018-ra szeretnének üzembe helyezni. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Egymást érik az újdonságok a hazai géppiacon

agroinform.hu :: Az elmúlt héten további újdonságokat mutattunk be Gépészet rovatunkban, melyek a közelmúltban rendezett AGROmashEXPO/Agrárgépshow-n debütáltak itthon. Az itthon még kevésbé ismert márka vontatott takarmánykiosztó kocsijának felhasználói tapasztalatairól is érdeklődtünk, de a takarmánybetakarításhoz, a Bábolna B1-15 szárítók megmentéséhez,...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


B1-15 szárító korszerűsítése, hogy a mai szigorú követelményeknek teljesen megfeleljen

agroinform.hu :: A klímaváltozás és a modern vetőmag-előállítás hatásaként gyakran lényegesen szárazabb termény betakarítására van lehetőség napjainkban, mint korábban bármikor. Mindemellett a termények betakarítási nedvességtartalma még mindig magasabb, mint ami a biztonságos, megfelelő tároláshoz szükséges lenne.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


ÁBER: a kis- és közepes gazdaságok specialistája

agraragazat.hu :: ÁBER: a kis- és közepes gazdaságok specialistája Az ÁBER DELUX folyamatos terményszárító már nyolcadik éve az egyik legnépszerűbb szárító a kis- és közepes gazdaságok körében.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


IKR - Mindig a gazdák szolgálatában

agroforum.hu :: McCORMICK traktorok, CLAYDON direktvetőgépek, ANGELONI munkagépek, FAO és AGREX szárítók, STETZL és BICCHI pótkocsik és megannyi MTZ… Az IKR Gépkereskedelmi Kft. idén már negyedik éve vonultatta fel termékpalettája javát az év legrangosabb agrárkiállításán, ahol számos újdonsággal és friss hírekkel fogadták a hozzájuk látogatókat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook